Gazononderhoud
Onderhoud van de randen van het gazon
Om een grasmat een mooi aangezicht te geven is het niet alleen zaak het oppervlak er goed uit te laten zien, maar wilt u ook de randen een mooie afwerking geven. Voor die mooie afwerking moeten twee dingen gebeuren. De randen moeten namelijk recht blijven en het gras moet op de randen met special gereedschap […]
Onkruid in gazon bestrijden
Onkruid in het gazon, een veelvoorkomend probleem waar bijna iedere trotse gazoneigenaar op den duur mee te maken krijgt door achterstallig onderhoud zoals het maaien, trimmen of bemesten van uw gazon. De onkruiden die hierdoor in uw gazon ontstaan zijn er in verschillende soorten en maten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veel voorkomende soorten onkruiden zoals […]
Emelten en engerlingen bestrijden
Misschien heeft u ze wel eens in de tuin gezien: van die dikke witte of grijze larven in perk of gazon. Tien tegen een dat het emelten of engerlingen waren. Liever heeft u ze niet in uw tuin, want deze beestjes zijn ware gazonvernielers.
Viltlaag in uw gazon: hoe pakt u dit aan?
We zien het regelmatig terug in een gazon: geel/bruine plekken die ontstaan binnen een mooie groene grasmat. Dit wordt een viltlaag genoemd. Een viltlaag is als het ware een laag in uw gazon waarin organisch afval van uw gazon zich heeft opgehoopt. Denk hierbij aan afgestorven planten, stengels, wortels en dood gras. Een viltlaag verpest […]
Kalk voor gazon
Een frisgroene en gezonde grasmat kenmerkt zich door het feit dat er geen andere planten groeien dan gras. Hoewel iedereen met een gazon een situatie als deze nastreeft moeten we helaas erkennen dat een frisgroen egaal gazon zelden voorkomt. Wat men vaak vergeet is het onderhouden van gazon, en dan met name door het gebruik […]
Gazononderhoud in de eerste weken
De eerste weken nadat de graszoden zijn gelegd, moet er extra goed voor het jonge gras gezorgd worden. Het is dan erg kwetsbaar. Maar wat moet u precies doen, en vooral ook laten? De do’s en don’ts op een rij.
Gazonvoeding gedurende het jaar
Voor een mooi frisgroen gazon heeft uw grasmat regelmatig extra voeding nodig. Uitgebalanceerde gazonvoeding zorgt ervoor dat gras goed groeit en kale plekken, onkruid en mos minder kans krijgen. Maar wanneer geef je welke voeding?
Gras beter maaien of mulchen?
Grasmaaien is met stip het meest voorkomende onderhoudsklusje in de tuin. In het groeiseizoen maait u gemiddeld iedere week wel één of twee keer. Maar wist u dat u gras ook kan mulchen? Alles op een rij over maaien of mulchen.
Wanneer moet ik mijn gazon bemesten?
Is uw gras lichtgroen of geel van kleur? En hoeft u nog maar weinig te maaien? Grote kans dat uw gras mest nodig heeft. Mest voorziet in alle noodzakelijke voedingsstoffen voor een gazon om te groeien. Door bemesting wordt het gras bovendien mooi groen van kleur. Alle do’s en don’ts over bemesten op een rij.
Mos bestrijden in het gazon
Last van mos in het gazon? Mos onstaat vaak op donkere, vochtige plekken en zorgt ervoor dat gras niet meer goed groeit. En een grasmat vol mos oogt ook niet erg fraai. Maar hoe bestrijdt u mos op een effectieve en milieuvriendelijke manier? Met dit driestappenplan pakt u het grondig aan.